Alla kategorierBåtklubbarBojar & bommarFasta bryggorFlytbryggorMarina entreprenaderOffentlig sektorSliparTillbehör

Bojar

Bojar

Örnbojen

En förtöjningsboj med ett ytterhölje av slagtålig polyetenplast fyllt med polystyrenskum som gör att den behåller sin flytkraft även om ytterhöljet skulle skadas. Polystyrenskummet är freonfritt och därmed återvinningsbar och miljövänligt alternativ för den marina miljön.

Finns i volymerna 35, 60, 120, 180 eller 240 L. Finns med både standard och långt T:en (förtöjningsstången).

På Örnbojen monteras förankringskättingen genom bojens T:en och kättingen fäst med en bult i överkanten på T:enet. Dimensionen på T:enet gör att 10-13 mm kätting är lämpligt att dra igenom det, vid behov av större dimension på förankringskättingen går det att skarva på förankringskättingen som dragits genom bojen med önskad dimension.

Skärmavbild 2015-05-15 kl. 07.38.10

 

 

 

 

 

 

Holmbojen

Slagtåliga och återvinningsbara flytbojar som först och främst används som förtöjning av båtar i marinor. De är tillverkade i linjär låg densitets polyeten och fyllda med polystyren. De tillverkas i ett flertal olika färger. Dessa bojar behåller sina flytegenskaper även om ytterhöljet skadas och har därför en lång livslängd.

På Holmbojen fäst valfri dimension av förankringskätting direkt i en bygel på bojens T:en under bojen med schackel.

Finns i volymerna 60 eller 100 L. Finns med både standard och långt T:en (förtöjningsstången).

Hur väljer jag storlek på boj?

Vilken storlek du ska ha på din boj beror dels på båtens vikt och hur förhållandena vid bojens placering ser ut. Bojen ska ha tillräcklig flytkraft för att orka bära upp förankringskättingens vikt men bojens ryckdämpande effekt kan även försämras om bojens flytkraft är allt för stor.

Hör av er till oss så hjälper vi er med dimensionering av boj och förankringsmaterial!

VILL DU VETA MER? Kontakta oss!
Bryggkompaniet

Telefon 08-520 390 70
E-post info[a]bryggkompaniet.se